30 oktober 2011

Ett tips som pågår några få minuter till: Människans planet / Human Planet




När jag var i London för ett och ett halvt året, på praktik. Jobbade jag bland annat med BBC och Human Planet. Nu går programmet på SVT, söndagar 19.00 + en dag till om jag inte minns fel. Se det, det är verkligen ett helt fantastiskt program! Tips-Tips!

Varför kom inte jag på det här? Del 1

Okej, jag hittade detta här ovan via den eminenta inspirationsbloggen som Sara Strand besitter. Det är ett projekt av Helen Bäckström hon är på jakt efter alla dessa lappar, från 1-100. Åh, jag gillart! Kolla in hemsidan, snygg oja: http://www.3522.se/

Saker med historia som inte berättas.




Ett secondhand köp för en tid sedan. Rätt slitet och förhållandevis gammalt. Skulle så gärna vilja vet vem som ägde det innan mig? Vilka gubbar byggde hon/han. Och i vilket barnrum fanns detta? Nu står den i vårt vardagsrum. Så långt ifrån en barnkammare man kan komma.

Wow!

16 oktober 2011

Birdie Bridie!



Illustrationer mina, från Hem och Villa mässan som pågår just nu.

09 oktober 2011

På kulturhuset, sista dagen idag.






I våras någongång, så var det en tävling på skolan, bokomslag till en nyutgåva till Selma Lagerlöfs böcker, översatta till engelska. Nu fram tills idag, har de bidrag som blev utvalda visats på Kulturhuset här i Stockholm, Sture Pallarp i min gamla klass vann hela grejen. Gillar enkelheten i utställningsformgivningen, med rundstavarna och klasskivan. Fint! Mina är de i färg, så jobbar jag!

En ny innebörd av ett hörn i vår lägenhet.



Vi är nog en av få som faktiskt fortfarande har kvar hemtelefon. Just nu är vår bärbara ur fuktion så Kobran får agera kommunikatör, det har medfört att man inte kan sitta vart man vill och prata, därför har lillpallen fått byta plats och fått en helt ny innebörd: telefonpall. Så nu sitter vi här och pratar, i en kobra, på en skranlig pall men med en kudde från 1911 att luta ryggen mot. Japp.

03 oktober 2011

Isabelle på gång x 2




Hörrni, bästa stipendiet: Isabellestipendiet! Chefen min har instiftat en förbaskat bra grej, ett stipendie på 20.000 kronor till en kvinna inom hantverkaryrket. Det finns så många förbaskat bra kvinnliga hantverkare där ute och som verkligen förtjänar ett ryggdunk! Eller så som Isabelle snackar:

Det ska gå till någon som älskar sitt hantverk och/eller vill utvecklas inom det. Kanske är det en utbildning eller ett galet projekt men grundförutsättningen för mig har varit att bryta normer och försöka förändra världen – en liten smula itaget. Målare, snickare, elektriker och massa andra hantverkarrkårer skulle må bra av mer mångfald. Jag vill på det här viset starta en diskussion om inställningen till kvinnor inom yrket, fördomar och arbetsförhållanden. Stipendiet delas ut den 13 oktober på Hem & Villa mässan i Stockholm.
 
 Många har sökt, så kul! Och många har bloggat om det, också så kul! De flesta har använt den lila bilden härovan, jag hade lixom tänkt att jag skulle dra på med en lite mer i fixar-tagen bild på Isabelle, men jag hittade bannemig ingen mer än från en plåtning vi hade för någon vecka sedan, suddiga och danna! 
 
Men hörrni sök för tusan, fram till den 5 oktober är det öppet för ansöknigar, skicka till: isabellestipendiet@gmail.com