08 december 2011

Alla dessa grymma kvinnor!

Jag la till några nya namn i min länklista här bredvid. Med det eminenta namnet De som inspirerar mig. Och insåg att det är sjukt ojämställt i den där listan, bara kvinnor. Jag vet, jag har nog skirvit om de förr. Men jag gört igen. En hyllning till kvinnor. Passa dessutom på att sälja din facebook-status för kvinnors rättigheter. 

Annika Bäckström - Denna ljuvliga illustratör/kreatör. Jag tror att vi alla har någon sådär blogg som man följt i evighet, men aldrig tröttnar på. Så är fallet med damen härovan. Fantastisk blanding mellan krationer, underbart söta syskonbarn samt förbannat bra illustrationer!
Aprill Aprill - Det är få som jag är så materiellt avensjuk på som Johanna. Deras medicinskåp, deras hus och köket! Galet fint! Så stor inspirationskälla när det kommer till inredning, men även övrig design!
Dos Family - Jag må vara partisk, men dos har följt med ett bra tag nu. Alltid så bra blanding av vardag, DIY och alla dessa underbara hemma hos, (detta är väl ändå det bästa!).

Fridas Fina - Blandingen, typografin på fotona. Collage som de här ovan och webbshopen som nu säljs? Inspiration som sjutton.


Hello Tiger - Jag tror att Hello Tiger var en av de första inspirationsbloggarna jag följde, och jag minns tomheten när hon hade ett uppehåll ett tag. Flera företag kan tacka henne för saker jag köpt och min inspirationsmapp innehåller förbaskat mycket bilder från hennes blogg. Perfekta filtret när man själv inte orkar leta efter nya roliga grejer!

 Hilda Grahnat - Denna människa, denna fotograf. Vill typ gifta mig idag när jag ser hennes bilder! Vill typ flytta tillbaka till Malmö när jag ser hennes lägenhet. Förbaskat duktig punkt!

Ingela P Arrhenius - Alltid så fina grejer, alltid hoppar hjärtat lite extra när hon lagt upp nya grejer. Ständigt generös med work in progress och projekt. Ständigt en så stor inspirationskälla. Egentligen ännu större än vad jag vågar erkänna. 

Lisen Adbåge - Bra grejer alltså, illustratör utöver det vanliga!


Saga Bergebo - Hon har ju också gått på Östra Grevie (jag gick där för ett gäng år sedan!) gäller att hålla ihop. Superfina illustartioner och en fantastisk blogg, med klippillustrationer och lite work in progress bilder!

Sandra Juto - Livet i Berlin, till och med en uppdrucken kaffekopp blir vacker genom hennes bild. Tänker ofta på hennes bilder när jag försöker själv. Men får ändå lixom aldrig till det så som hon. Dessutom hennes handledsvärmare, så fina! Perfekt julklapp till kallsverige, oja!


Petnoga - Mycket inspiration via videos och rörligt. Också perfekta filtret när man själv inte orkar leta.

Underbara Clara - Hon bör ju nämnas. Fina huset, lilla familjen. Alla projekt på gång. Jag vill också ha en egen trädgård. Eller egentligen inte, jag skulle inte palla. Fast ändå.

Whirl - Allt möjlig inspiration, från bakning till inredning och grafisk form. Älskar hittepåordet Whirl, hur smart är det inte att döpa sin blogg/företag till något helt eget. Inte minst med tanke på att "hitta på sig själv/göra form till sig själv" typ är kanske det svåraste som finns. Dock lite glest mellan inläggen, trist! Och jo, jag vill fortfarande se den där bröllopsinbjudan som vi fick se lite smått av för säker över ett halvårsedan!

Så kvinnor kvinnor tack för den inspiration ni ger mig dag ut och dag in!
Och igen sälj dig!  jag gillar bara kvinnor helt enkelt!

7 kommentarer:

 1. Bästa Åsa,

  Om jag gjorde en lista skulle du vara med på den typ tre gånger!

  SvaraRadera
 2. Fint, många kändisar men några spännande nya jag ska titta in hos :)

  SvaraRadera
 3. Fint att få vara med på din lista! Du kommer vara med i min julkalender, som också består av mestadels tjejer. Varför bloggar inte kreativa killar?

  SvaraRadera
 4. Tiger: Naw, du är för söt du! Tack.

  Regina: Ja, det är trevligt att dessa kvinnor är kända, de är så förtjänta av det. hoppas du gillar de nya, de är kanoners!

  Petnoga: Det är väl självklart, med tanke på min statistik på din sida (!) Men du har ju ändå bloggat om några män (bra bloggar!) och va fint att jag ska få vara med där, hedrande!

  SvaraRadera
 5. Många bra tips, tackar för det!

  SvaraRadera