26 mars 2012

Helt jädrans fantastiska






Okej, i fredagsnatt någongång mellan 03.00 och 04.00 fick jag äntligen tummen ur och förevigade ett stycke högklassig inspiration. NK asså. Deras skylt. Snacka om superrekrytering när de antällde dekoratören JoAnn Tan. Så jädrans fint!

23 mars 2012

Kalas-kontoret! En bok in the making!



Att jobba med de här damerna är verkligen ett sant nöje. Det betyder så mycket att få jobba med folk som är genomtrevliga och generösa med komplimanger. Inga gliringar eller bitterhet så långt ögat kan nå! Åh, gillart!

Så bokjobbet var kul som attans, dock rörigt som sjutton hemma hos mig. Klipp och klister, girlanger och en jädrans massa gojs överallt. Så under ledning av Isabelle skapades en rad fantasifigurer och partyatteraljer som numer finns i en jädrans massa böcker, så kul!

Har en hel hög med bilder från studiofotograferingen. Visar mer, ja lovar!

21 mars 2012

Och så finns "Alla Balla Kalas" - boken äntligen ute!




Wiho! Jobbade med denna bok i höstas. Så himlans kul och pyssligt projekt. Jag hoppade in i projektet när det bara var roliga grejer kvar att göra, som att fixa vimplar fota bakverk, göra masker och kostymer. Älskart! Som att illustrera fast i 3D format! Krokodilen var nog det roligaste att göra, ska visa någon bild sedan hur det såg ut hemma hos mig när allt var in the making. Astronauter, ugglor, vimplar överallt var det grejer.

Så det jag har gjosat med är bland annat vimplarna, maskerna, maskeradgrejerna. Samt så var jag med på ett hörn när Jenny var i stan och fotade "Vardagskalaset!" Kul vare, kul äre att allt nu finns i print.

49 pix på ett ICA nära dig!

20 mars 2012

Grafiska grejer som fångat min intresse den senaste tiden.



Ständig jakt efter ny inspiration, varesig den är gammal ny eller någonstans där mittimellan. NKs nya kassar tycker jag är fantastiskt fina. Fabriques logga som har något år på nacken tycker jag är genial. Enkel typo med en detalj som förstärker allt.
Men att titta tillbaka i tiden är ibland det bästa. En Alladinask från tidigt 50-tal, 15 kronor på en loppis.
Älskart! Typon och illustrationerna, främst illustrationerna. Grymma!

19 mars 2012

Väggar för collage


Förra helgen fick jag en knäpp. Är så trött på våra vita väggar. Så jag bestämde mig för att göra något åt det, letade i lådor och bakom hyllor efter fina grejer att dra upp på väggen. Jag klippte ut egen tejp ur vinylplast. Allt på typ en kvart. Efter det vart jag nöjd. Men inom en halvtimme hade allt trillat ner. Kul, nja. Får la köpa sån där riktigt washi-tejp istället.

07 mars 2012

How to loose 10 pounds in an hour.


Herregud, hur mycket hår kan få plats på ett huvud. Klippte mig igår. Varför är man aldrig så ful som i en frisörsstol, tillämpade till och med Lex Isabelle men nja, det gick sådär. Barnsligt nöjd var jag i alla fall när jag gick därifrån. Kändes som 5 kilo hår lämnat mitt huvud.

Bara klipp löd orden till frisören, bredvid mig satt en tjej som knappt klippte en cm. Va sjutton det växer ut, det är min filosofi. Fast visst att jag kan sakna det långa ibland. Men inte just nu, inte alls.

04 mars 2012

Förberedd inför nästkommande jul!




Små små kuvert och ännu mindre kort fanns även med bland alla förpackningar jag fick. Inspiration till julen som kommer om länge länge. Smått är bäst. Dessa små kommer jag nog aldrig våga skicka iväg, bara för att de är för fina för att dela med sig av (!) Älskar typografin på God Jul, vad är det med mig och stora o:n?

En söndag, häng me!








Amen, va fan! Dagens första kommentar när jag såg att hela världen var vit igen. Dock blev det ju än bättre än igår efter lunch. Vi tog en march till Hjorthagen och Myrorna. Fina förpackningar igen. Klockor och kitch-lampor. Vi hittade en gammal koffert. Hallen skall nu fixas. Min kille var mer än nöjd. Vi firade fyndet med semlor från Gateau i Humlegården, de var torra. Men till halva priset!



Washi tejp i all ära, men jag tänkte slå ett slag för häftstiften. Visseligen gör de större märken efter sig än tejp, men attans vad fint det kan vara. Funderar på att införskaffa en hederlig gammal anslagstavla. Men platsbristen spökar igen.

Men fint är det, dessa har ett gäng år på nacken. Älskar namnet, Lyx-stift. Lyxen sitter troligtvis i den gröna och blåa plasten. Tänk tiden då plast var lyx. Jojagtackar.

Tycker dessa förpackningar återigen visar kraften i enkelheten. En färg, typo och så lite beskrivande illustrationer på det.

Fler formar från förr.




Knäckformar. I grovt obestruket papper. Screentryckt och alldelens för förtjusande. Recept och illustrationer. Allt har de fått med. Vill se mer sådant här idagens butikshyllor!

03 mars 2012

Tinitin utanför lådan.




På hyllan bredvis soffan fick det bli ny plats för Tintin och hans raket nu för ett tag. Bland second hand klockor och i samråd med Carlos. Påsen åkte upp på väggen vid matbordet.

Resultatet av en promenad.




Stan runt idag. I underbart väder. Godsaker från Petite France, pauser vid varanann bänk och butiksbesök i Gamla Stan. Tintin-raketen fick jag i julklapp av min karl. Han avslöjade idag att den var köpt i en butik på lilla nygatan i Gamla Stan.

Så vi tog en sväng dit, en stycke rymdklädd Tintin fick följa med hem.

Kolla påsen och förpackningen, fina grejer. Sånt man spar.

Låt oss titta ner i lådan med lådor.



Som jag skrev om för en tid sedan, fick jag ett gäng förpackningar från förr i julas. Av en supersnäll vän till min mor. Nu kollar vi vilka förpackningar som jag fick. Vi börjar med bakformarna.

Gottiform väldigt bra namn, sätter huvudet på spiken direkt. + typon för fin!