30 januari 2011

En trevlig nyhet.

Dagens köp och dagens säljes. Köpte mig en ny kamera idag, en Canon G11 och sålde min gamla digitala systemkamera. Äntligen har jag en behändig liten sak som faktiskt går att ta med. Nu ska jag bara inhandla ett minneskort som man kan ansluta direkt till datorn, så inom en snar framtid kanske denna blogg får betydligt bättre bilder än de iphone bilder som just nu dominerar på denna blogg.

Förlagan och resultatet.


Städning i hemmet idag. Hittade en prasslig skiss på våra tankar kring utställningen på NK. Det är en förbaskat befriande känsla att se skissen och senare veta att allt står där på NK just i detta nu. Att dessutom känna sig så nöjd med slutresultatet gör det hela inte ett dugg sämre. Jag kan fortfarande inte fatta att vi till sist fick ihop allt, det är om något jag är riktigt stolt över.

29 januari 2011

Dagen dagen efter.



Utställningen på NK är uppe. I torsdags var det vernissage, grymt vart det. Månader av ett jäkla slit är så gott som slut. Skönt!
Här kommer en bild från Ljusgården samt mega bygget bakom allt.

28 januari 2011

Filmen min.



Filmen, modefilmen. Och mitt fantasiska team:

Fotograf: Olivia Jeczmyk.
Animation: Nicola Smanio.
Modell: Madeleine, Synk Castings.
Smink: Magdalena Gelush
Musik: Fredrik Forell.

Tack!

22 januari 2011

Inredarmecka.






Svenskt tenn och flytten! In i den gamla teatern på Nybrogatan. Snyggt, bra jobbat. Önskar innerligt just nu att jag var en storbloggare som fick 20.000 valfri handling för inne på affärn enbart för detta inlägg...

De frilagda bilderna kommer från svenskt tenn, de övriga från min hederliga gamla iphone.

En process av en film.





Jag skrev för en tid sedan om att jag skulle dela med mig en processen till det projekt vi jobbat med under den senaste tiden. Ett par veckor i höstas fick vi i uppgift att jobba gentemot en modeelev på vår skola och ta fram ett modekoncept/film för dem. 

Jag jobbar intutivt och snabbt, skissar och testar så snabbt en idé faller på. Min tanke var att inte göra vad man kanske just nu ser som modefilm, utan något annat. Jag valde stop motion, det är för mig en teknik som inte är forknippat med mode samt en teknik som är otroligt spännande att jobba med. 
Stora delar av förarbetet/idéarbetet jobbade jag fram genom att testa, jag gjorde flera anamatics, allt från den första helt i snart och vitt, jag övergick till färg. Jag testade olika saker med min systemkamera hemma (den lilla filmen som finns med) Och till sist (så som på nedersta bilden) var det dags för inspelning. Och vad ni kan se på bilden är det inspelningsschemat. 3 dagar tog det. 

Snart visas allt på NK, och lite så går det till när jag befinner mig i en process.

19 januari 2011

18 januari 2011

En bild bara för ljussättningens skull.

NK återigen, vill bara visa en bild till. Jag är så förtjust i ljussättningen. Snart är måleriet klart och på torsdag börjar vi bygga skyltfönster på Regeringsgatan!

17 januari 2011

NK presenterar:

Möte på NK idag, inför det sista fixet inför utsällningen som vi ska ha där från och med torsdag nästa vecka. 17 mode och film-koncept kommer att visas, inne i ljusgården och i skyltfönstren på Regeringsgatan. Efter mötet såg vi att vi veckan ut fått finfint utrymme i ett entréfönster på Hamngatan, grymt! Fler bilder allt eftersom det blir klart kommer självfallet!

12 januari 2011

I den mest kompititiva av världar.


Loppisar, second hander, med mera.
Det finns nog ingen plats som jag blir så tävlingsinrikad på som just där. Varför ska man alltid spana in vad grannen bredvid hittat, varför blir man jämt nyfiken på ett hörn någon annan spenderat lång tid i?
Just nu håller jag mig till barnbokshyllan, där är man relativt fri och kan dessutom göra finfina fynd.

Dagarna som man inte minns.


Idag har jag och Michelle målat, för glatta livet. Podier och grejs till utställningen vi snart ska ha. Det slutade med att båda snackade osammanhängande och upprepade samma sak om och om igen. Vi skyller på färgen.

11 januari 2011

Hipster-tennis.


Idag städade vi ut pingisbordet från skolans krokisal, till fördel för utställningsbygge. Hörrni det blir så fint så fint! Den 27 är det vernissage.

06 januari 2011

Fixat äro rummet.




SVT play är inte allt för stabilt här i de Smålänska skogarna. En halvtimmes program blev till en heltimme. Men i alla fall, Isabelle McAllister har ju ett nytt program. Och jag älskart! Barn fixar rum, public service på högsta nivå. Inte minst med tanke på att grabben i programmet valde rosa och grönt som kombo, riktigt fint.


Nu hörni, tillbaka till exjobbs jobb.
Och bilderna härovan, ja de är hämtade från svt play

Kanske för bra för att vara sann.



I Tranemo finns den finaste av alla second hander. Men det är inte en sådan second hand som är dyr för att den är fin. Den är fin och billig. Här finns ett shabby chic rum, ett 50-tals rum, ett barn rum, och så som här ovanför ett förra sekelskiftes rum. Det är så fint så fint. Men snälla åk förgudsskull inte dit, jag vill behålla den här pärlan för mig själv!

Historieomskrivning.

I min julkrubba är Maria ensamstående. Jag vet dock inte riktigt hur det gick till.

05 januari 2011

Inspiration till statens pengatävling?


Har ni hört att sedlarna i detta land ska designas om. I en internationell tävling. Jaja.


Hittade ett spel på en loppis i skogarna. Jag gillar låssas pengar. Och gamla spel.

04 januari 2011

En till karl i huset.



Idag hittade jag en vägghäng köksvåg för en tjuga. Det var nog allt jag hade att säga.

Från praktik till hylla.



Willys idag. Såg några grejer från praktiken på BAS i våras. Jag kan inte ta åt mig så värst mycket ära, men jag var med på fotoandet. Om jag inte minns fel så var det jag som la skeden tillrätta på nedersta bilden! + att jag kan kanske tro att det asymetriska hjärtat på mitten bilden liknar något av de hjärtan jag gjorde.

Allt fotades av Fabian Björnstjerna, matstylingen gjordes av grymma Cilla Göthlinder och AD var Eva Aggerborg

Ja och just det, mittenbilden är lånad från Garant.

Sorry, grabben!




Jag vet, jag vet. Vi har redan ett gäng över 20, men jag kunde lixom inte riktigt låta bli! Två till gör väl inte så mycket?

03 januari 2011

Om att misslyckas och försöka en gång till.




Jag fick skålar av alla dess färger i julklapp, detta bidrog till ett starkt behov av att baka. Och eftersom jag bloggar var ju även jag tvungen att baka maccarons. De första blev till platta paket i fjesgrönt. Men försök två blev bättre än bra, så fina att jag stundom stod och dansade framför spisen, det är jag det.

Förra årets klappar.



Klapparna från julen, en del av dem. Några klassiker, så som Margareta skålar. Mönster från 10 gruppen, och en box av näver. Det är trevligt värre med jul, inte minst när den bidrar med att vi detta år får ett än mer färgglatt hem.